Verslag van 6e Ventoux-op-Rollen
Bekijk ook het fotoalbum van de 6e Ventoux-op-Rollen
Ventoux op Rollen VI - 30 oktober 2004
door Pit

Een volgelopen parochiezaal van Hallaar was getuige van de zesde editie van de Ventoux op Rollen. Opnieuw gaven zestien ploegen het beste van zichzelf. Onder de deelnemers bevonden zich dit keer enkele wederoptredende ex-winnaars, zoals de Schotters (winnaars VoR 3 én VoR 4) en de Kerkelanders (ex-Krabbers, winnaars VoR 2). Stevige concurrentie mocht verwacht worden van de ploegen van het Papwiel, van Bouwonderneming Heylen en uiteraard van de Mottebollen (winnaars VoR 5). Daarnaast waren er nog een aantal onbekende factoren in de vorm van teams die niet onmiddellijk in de regio Heist bekend waren, onder meer het Jupileton (Beerse), de Spildoren (Schilde), de Groenvink (Relegem) en Gigabike (met deelnemers uit o.a. Tienen en Louvain-la-Neuve).

Na grondige evaluatie van de editie van het voorbije jaar brachten wij één wijziging aan in het reglement, dit om de spankracht nog te verhogen. Bij de ritten voor de plaatsen in de einduitslag (derde ronde), zou worden rekening gehouden met de tijden van de renners uit de eerste twee ronden: eerst zouden de renners in actie komen die van hun ploeg de vierde tijd realiseerden, vervolgens de derde en de tweede tijden. In de laatste ritten van deze ronde zouden telkens de snelste renners van elke ploeg het tegen elkaar opnemen.

Het werd een erg spannende avond. Een enthousiast publiek vuurde zijn favorieten aan. Opnieuw werden de up-to-date resultaten op groot scherm geprojecteerd, zodat de toeschouwers de wedstrijden duidelijk konden volgen. De eigen Veutterap-ploeg werd al vroeg naar het achterplan verwezen en eindigde op een 14e plaats. De show werd mee verzorgd door de ploeg Nivo van Busschot, die de zaal lieten zien wat men in Booischot onder niveau verstaat. Erg spannend was de strijd om de snelste renner, waarbij Chris Heylen van de gelijknamige bouwonderneming en Filip Van Bael van het Papwiel haasje-over speelden. Eerst 19"72 voor Chris, dan 19"70 voor Filip, en dan 19"66 voor Chris in de tweede ronde. Ondertussen slaagde een deelnemer er ook in om de traagste tijd aller edities neer te zetten.

De finale werd beslecht tussen de teams Kerkelanders, Mottebollen, Bouwonderneming Heylen en Papwiel 1. In deze finale kwam de ploeg Papwiel 1 onmiddellijk op voorsprong via 2 gewonnen wedstrijden, maar na de derde rit stonden de ploegen opnieuw dichter bij elkaar. De laatste rit diende te beslissen over de eindzege. Deze rit werd een knaller van formaat, want nu kwamen de snelste renners van de vier topploegen in actie. Aan de start stonden drie renners die in de loop van de vorige koersen al onder de 20 seconden waren gedoken. In een zinderende spurt verbrak Chris Heylen van Bouwonderneming Heylen het all-time VoR-record en stelde het op 19"20. Filip Van Bael daarentegen stelde met een tweede plaats de eindoverwinning van Papwiel 1 veilig. De derde plaats op het eindpodium was voor de Mottebollen.

Winnaars WTC 't Papwiel 1 met de trofee

Na de prijsuitreiking werden de foto's die onze onvolprezen huisfotograaf tijdens de wedstrijden maakte op het grote scherm geprojecteerd. Op die manier konden de deelnemers zichzelf nog eens bewonderen in volle inspanning, al rijdend en al stoempend. Bij pot en pint werd aldus menige koers opnieuw gereden en van deskundig commentaar voorzien. En wij, als organiserende club, konden opnieuw terugblikken op een geslaagde organisatie.